slide show

SKRIVET: 2012-01-31, kl 22:06:28 | PUBLICERAT I: Övningar

Övning från träningen

Här är första övningen från träningen i söndags. Det är en lite mer springövning i mina ögon och den passade bra att börja med, så att jag kunde träna på att få penny att springa. Tyckte att det gick bra. Om hon sacka efter och börja nosa, ställde jag mig inte och "vänta" på henne som jag brukar, utan fortsatte springa så att jon skulle hajja till och förstå att jag väntar inte. Nosa får hon göra itanför banan. hihi. Vi träna även här att skcika hunden genom den långa, raka tunneln, stanna i mitten av den och sedan kalla och få hunden att göra en skarp sväng tillbaka till en när den kom ut. Man skulle försöka komma på ett kommando som man kunde sammansätta till den här svängen. Jag har funderat på det lite och funderar på att använda "vänd", men är inte säker. Får nog fundera lite till på det. 
Ska försöka att hinna med att lägga in den andra övningen imorn. Nu ska vi båda sova, puss!

SKRIVET: 2012-01-30, kl 21:49:11 | PUBLICERAT I: Tävling

Video på sista loppet

Nu har mirja vart så gullig att hon filmat mitt sista lopp från tävlingen och laggt upp den åt mig. På den här videon ser man klart när Penny tappar fokus. Men när hon väl springer, springer hon ganska bra. Det här loppet var en stor förbättring med tanke på de två första loppen. Känns ändå bra att vi har någonting att träna på. Det kan ju bara bli bättre! Imorgon hinner jag inte, men på onsdag ska jag gå ut på gärden, lekparker och på andra ställen där jag vet att penny älskar att nosa och så ska jag träna på att få henne att koncentrera sig på mig.
Måste bara berätta. När jag satt och kolla på klippet, låg Penny bredvid mig och reagera på alla skall som hörs. Så kolla jag på henne, så blev hon jätte glad, så hon måste ju haft lite kul i alla fall (a).

SKRIVET: 2012-01-29, kl 21:52:23 | PUBLICERAT I: Banor

Tävlingsbanorna

Här kommer tävlingsbanorna. Första är Agility A. Agility B - loppet är samma bana fast baklänges. De gjorde bara några få ändringar så att det skulle gå, men har inte ritat med det. Ja själva loppet har jag väl inte så mycket att säga om egentligen. Penny hade nosen i backen och jag var super nervös. Kan det äns gå bra med de förutsättningarna? Banan var ändå ganska lätt. Det var ändå inte många svåra svängar förutom vid de tre första hindrena som många föll på. I smallklassen var det endast tre stycken som kom i mål utan disk och därav vare en som fick noll fel. Så jag behövde inte känna mig ensam i alla fall.
Jag starta lite dumt, då jag satte henne framför första hindret och gick upp så jag stod rakt framför henne mellan hinder två och tre. Jag kan väl inte påstå att vi är så tävlingsvana ännu och speciellt inte penny. Jag märkte nämligen att penny blev ännu mer osäker än behövligt när jag lämna henne ensam vid starten. En massa hundar som skäller, människor överallt, en super nervös matte, sittandes alldeles ensam, det blev bara inte bra för en nybörjare. Så bestämde mig att starta med henne i nästa start.
Hoppbanan som vi sprang under hopploppen A & B var faktiskt riktigt rolig, även fast Penny var lite trög. Hopp A - loppet har de röda siffrorna och B de svarta. Under ha startade jag med henne, men det blev lite segt ändå. Penny sprang och nosa precis som innan. Var tvungen att ändra inställning. Fick tips om att springa med en pipleksak i fickan och om penny skulle vara helt ofokuserad skulle jag antingen springa ifrån henne så att hon skulle reagera att hon var tvungen att vara med lite eller pipa med leksaken så att hon skulle bli intresserad. Det är lite svårt att förklara så här, men jag hoppas att ni förstår. Sista loppen gick så mycket bättre! Blev nöjd över min lillabebis! Nu tränar jag riktigt mycket på att vara fruktansvärt intressant och få penny att fokusera på mig och banan till 110%. För om hon är fokuserad är Penny riktigt duktig! Övningarna som vi tränade på idag kommer ut i veckan. Hoppas ni haft en toppen helg och testa gärna hoppbanan, den var riktigt rolig enligt min mening. Puss!

SKRIVET: 2012-01-28, kl 21:48:14 | PUBLICERAT I: Tävling

3disk men jag blev en nöjd tjej till slut ändå!

Ligger och ser på gladiatorerna med en riktigt trött hund på magen. Hon har över lag vart riktigt duktig idag! Hon har dock en förare som måste finna rutin och inte vara så nervös på tävlingar. Som jag berätta igår så var det två hopplopp och ett agilitylopp som vi skulle ta oss igenom. Ja det gick la sådär? Penny hade nosen i backen under agility och första hopp, men efter att ha fått några bra tips så sprang hon äntligen. Verkade som om det var min inställning innan jag gick in på planen som hade en del med det hela att göra. Men kommer nog bli så att jag kommer behöva diska mig i tävlingar för att sedan inte diskas i tävlingar framöver. Jag vet att det låter lite konstigt, men sant. Det kommer bli så att på de inofficiella kommer jag springa med leksak i fickan som jag om penny är helt totalt ointrisserad ska kunna pipa med. Penny reagerar starkt på pipleksaker. Men det är ju så att om man har leksak på banan blir man diskad. Men det kommer vara värt det. För mig är det slutresultatet som räknas! Att få penny hel fokuserad och springa ordentligt under en hel bana är guld värt. Jag har över lag haft en riktigt kall och trevlig dag med goa klubbkompisar. När vi kommit hem slockna vi båda två i soffan, hihih. Rita av banerna också, så kommer rita över dem och lägga upp dem så fort jag kan! Nu får ni ha en toppen kväll. Imorgon väntar träning. Så det blir definitivt sovmorgon för mig imorn, så jag orkar med. Puss!
Har en underbar hund som känner mig ända ut i fingertopparna!

SKRIVET: 2012-01-28, kl 07:33:00 | PUBLICERAT I: Tävling

Taggad inför årets första tävling!

Klockan är halv 8 och banvandringen börjar tjugo över. Snart är det dags att bege sig till ridhuset i tibro. Kommer bli en kall och fruktansvärt rolig dag skulle jag tro. Wish us luck!
Ska vi åka snart matte?

SKRIVET: 2012-01-27, kl 22:34:24 | PUBLICERAT I: Tävling

Inofficiell tävling på g!

Ooh, Sjukt taggad, men är ganska nervös också. Imorgon står årets första tävling på schemat. Tjugo i åtta i morgon bitti bär det av till Tibro bk's inofficiella tävling i kateryds ridhus i Tibro. Öppna klasser. Det blir två hopp och ett agilitylopp. Vi startar med agilityloppet sen öser vi på i hopploppen framåt lunch skulle jag tro(a). Har lite dåligt med videokameror, så kommer inte kunna filma loppen tyvärr. Men jag lovar, jag sparar på. Så får väl min videokamera lagom till våren, hihi. Nu ikväll har jag gjort godis till penny. Eftersom hon är känslig för korv, köttbullar o.s.v. så får vi göra eget godis till henne så vi vet vad det är i. Frikadeller är det hon bjuds på imorn om hon är duktig, hihi. Har även valt ut belöning bland favoritleksakerna och packat hela väskan. Så det är bara att gå upp, ta på sig, fixa ett par mackor för dagen och dra. Nu ska jag välja ut några varma plagg ur garderoben. Vägrar att frysa!
Penny o jag sitter och vilar oss i form för stunden (a). Wish us luck!

SKRIVET: 2012-01-25, kl 20:32:47 | PUBLICERAT I: Allmänt

Underbara vovve!

Om det är för kallt för att busa ute, ja då får man göra det bästa av saken och busa inne ist. Så här kan det se ut när jag och penny är igång(a)
Haha, ja. Filmat med webbkameran förövrigt. Nu har jag en trött liten penny sovandes i knät. hihi så söt så. Men ni får ha det toppen, puss!

SKRIVET: 2012-01-24, kl 16:20:18 | PUBLICERAT I: Allmänt

Sweetest

Alltid lika härligt att komma hem och mötas av en wonderbar Pennyplutt! Bästa belöningen man kan få efter en dag i skolan! (a)

SKRIVET: 2012-01-23, kl 20:10:25 | PUBLICERAT I: Banor

Grymt!

Med lite hjälp från sötaste och helt underbaraste Hanna har jag lyckats ladda ner ett program till datorn, där jag nu kan bygga upp banritningar som man förstår. Var självklkart tvungen att testa programmet innan jag satte mig med matteläxan, hihi. Så här kommer en bana som jag hitta på lite random sådär.
Banan är helt otestad, den blev bara till för att testa programmet så har ingen aning om hur den funkar egentligen. Om någon testar den, kan ju den personen tala om hurdan den var, hihi. Ja, nu är det väl dags för matteläxan då eller mys med vovven? Mys lät ju mer lockande enligt mig, men man måste göra det som måste göras. Vill bara påpeka att jag länkat till hannas agilityblogg i dropdown menyn. Puss!

SKRIVET: 2012-01-22, kl 21:50:48 | PUBLICERAT I: Om oss

Om oss

Hej, här har ni en glad tjej född 95! Jag har en oehört social och mysig amerikansk cocker spaniel på 3år, vid namn Penny. Penny är familjens första hund. Jag har varit intresserad av agility sen redan innan penny var född. Jag prövade det första gången med min farmors hund. Jag tyckte och tycker fortfarande att det är grymt roligt och nu vill Penny o jag bara bli bättre och bättre! Vi tränar så ofta som går och det går framåt. Varför jag tycker om agility är för att jag verkligen gillar hundar. Jag tycker om att få den där speciella kontakten med dem och se dem ha så fruktansvärt roligt som man faktiskt ser att dom har. Att känna den där underbara kontakten genom en hel bana utan att göra ett enda fel, ger en sjuk känsla! När jag var liten var jag riktigt rädd för hundar, men är oerhört tacksam över att en kompis hjälpte mig att övervinna den rädslan. För utan henne hade jag aldrig haft Penny här! Kan verkligen inte leva vardagen utan henne. Eftersom jag och penny än så länge fortfarande är lite halvt nybörjare sådär, så kommer ni kunna följa alla våra framsteg här på bloggen och är det nu nått ni undrar som jag glömt att berätta, så är det bara fråga. Enjoy!
En liten äldre webbkamerabild på mig och penny och en lite nyare systemkamerabild på penny nedan.

SKRIVET: 2012-01-22, kl 21:05:23 | PUBLICERAT I: Allmänt

Nu är jag på g!

Ja ni, nu har jag fixat det! hihi. Agilitybloggen har vi här! Skapade bloggen som en underdomän till min vardagsblogg för att jag skulle känna att de hänger ihop lite. Här blir det bara hund och agilitysnack. Har suttit och knopat på utseendet hela helgen. Är nöjd med vissa delar, men är nog inte riktigt färdig än. Har inte fått in den där fullträffen än. Blir nog några småändringar med tiden, när jag kommit på vad det är jag saknar. Nu ska jag skriva ett litet pressentations inlägg som ni sedan lätt kommer kunna klicka tillbaka till. Puss!