slide show

SKRIVET: 2012-03-29, kl 23:44:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Tema agility

Nya Brukstidningen har kommit. Det brukar inte stå så mycket i den som intresserar mig...
...men idag vare ett tema i helt min smak! 
Hitta massa intressanta artiklar. Som t.ex. hur man förbereder sin valp, tips om olika sätt att träna kontaktfält (grymt bra, då jag och Penny måste ge oss på kontaktfältsträning!), Fysträning för agilityhundar (innefattar både bra uppvärmning och nervarvning), intervju med dommare m.m.
I morgon ska jag läsa igenom den här mer noggrant. Få nya tips och idéer Sjukt bra!

SKRIVET: 2012-03-25, kl 12:28:40 | PUBLICERAT I: Tävling

Resultat och banor från Värnamo tävling!

Nu ni, nu ska jag berätta hur gårdagen i Värnamo var. Var för trött för att uppdatera er om det igår kväll. Men vilken underbar dag det var. Gick upp vid 5 och vid halvsju kom mirja o plocka upp mig och Penny och vi begav oss iväg mot Värnamo. Med hjälp av vägbeskrivning hittade vi fram. Vi tog plats vid ena hörnet av läktaren i ridhuset, så att hundarna blev lite avskärmade och kunde slappna av mellan loppen. Tävlingen började med en agilityklass. Det gick la inte så bra, men det gick inte dåligt heller! Vi diska oss på tredje hindret, då Penny sprang bakom ryggen på mig och in i första tunnelingången. Blev stolt över Penny som tog gungan fint. Vi har ju inte riktigt tränat gungan i banor som de här, så jag ville inte låta det gå dåligt, så hjälpte till lite. Vi håller på att träna gungan (då Penny är väldigt osäker och skakig när hon går upp på den), jag brukar hålla lite i den och hjälpa henne på nervägen. Annars följde Penny mig galant! Slalomet gick super! När vi kom till hinder 9 hade jag tappat bort mig totalt, haha! Men Penny villle ta balansen, så vi körde resten därefrån. Kul hade vi i alla fall!
Nästa lopp som stod på tur var Hopp A (nybörjar bana utan slalom och säcken). Det var en riktigt rolig liten spring bana! Vi hade flyt genom banan och hela loppet gick grymt bra förutom en liten miss från min sida som fick oss diskade. Mellan trejan och fyran gjorde jag ett blindbyte som Penny inte riktigt hängde med på (jag var väl lite dålig på att fånga upp henne på rätt sida efter bytet), så hon blev kvar på min vänstra sida. Detta gjorde att jag täckte fjärde hindret och Penny fortsatte rakt upp och tog feman ist. Hade jag bara gjort ett vanligt framförbyte där ist, så hade jag haft bättre koll på henne och kunnat fånga upp henne vid rätt tidpunkt. Men jag kan inte vara mer än glad över loppet. Penny var så duktig och följsam. Hon tappa inte konsentrationen en ända gång!
Till sist kom Hopp B. Vi sprang på och det gick grymt! Vi fick fem fel vid slalomingången. Om jag går på "rätt" sida om slalomet går penny inte på fel sida. Någonting vi kommer traggla här hemma. Men annars följde Penny mig fruktansvärt bra tills vi kom till 16, den böjda tunneln. Penny sprang bakom ryggen på mig och in i första tunnelingången. Man jag kan inte vara mer än stolt över henne! Som mirja sa: Det kunde lika gärna blitt nollningar idag!
Penny och jag har blivit bättre för var tävling! Idag tappa hon inte koncentrationen eller nosa en enda sekund på banan. Hon var helgrym! Vi åkte hem från Värnamo utan rosetter men som riktiga vinnare! Vi hade gjort den personliga och viktigaste vinsten och den härliga känslan från loppen sitter fortfarande kvar!
Vår lilla hörna på läktaren, hihi(a)
Söta vicky tittar ut ur korgen! Läs om hur det gick för dem igår på: http://vickyagility.blogg.se/ . Vill även tacka Mirja för en härlig tävlingsdag!
Ha det underbart i vårvädret, puss!

SKRIVET: 2012-03-24, kl 06:17:00 | PUBLICERAT I: Tävling

Snart bär det iväg!

Nu är allting packat o klart! Mirja kommer om cirka fem minuter och sen bär det av mot värnamo för sista inomhustävlingen. Jag är så sjukt laddad! Kommer bli en helrolig dag! Har en sån fantastisk känsla i kroppen. Nervositet, spänning och lycka. Dagar som dessa mår jag som allra bäst!
Önska oss lycka till!

SKRIVET: 2012-03-22, kl 21:46:59 | PUBLICERAT I: Banor

Träningsbana 18/3

Här kommer banan från träningen i söndags. Bättre sent en aldrig, hu? Det var en riktigt rolig springbana i alla fall! Har inte så mycket att säga om det (som jag inte redan sagt om träningen i tidigare inlägg). Nu taggar jag och penny för fullt inför tävlingen i Värnamo på lördag. Kommer bli grymt!

SKRIVET: 2012-03-22, kl 21:14:55 | PUBLICERAT I: Allmänt

Hachiko

Planerar vad jag ska prata om på den muntliga delen av svenska nationella. Vi ska göra en muntlig presentation om vad vi vill inom temat "relationer" och jag tror jag har bestämt att prata om relationer människa och hund emellan. Så har ikväll kollat på filmen Hachiko som jag tror kommer ta  med i presentationen. Det är första gången jag såg filmen. Har annars bara hört att den är bra och jag kan nu intyga er att det är den verkligen! Det är en väldigt rörande film för en hundmänniska. Jag gråter inte så himla lätt till filmer, men jag tror jag satt o grät under en timme av filmen. Så jäkla fin är den, rent ut sagt. Det är verkligen en sevärd film gjord på en sann historia! Rekommenderar den enormt!

SKRIVET: 2012-03-18, kl 20:40:11 | PUBLICERAT I: Träning

Sista inomhusträningen..

...och nu valkas det vår på riktigt!
Idag slog vi ihop de två grupperna som vi tränat i till en och körde en hoppbana tillsammans som avslutning. Det var en fartig bana, inte så många konstiga svängar eller svårigheter. Det var en riktigt rolig fartbana. Penny var redig och gjorde sin del av jobbet. Hon har blivit fruktansvärt duktig! Är så stolt över henne! hihi(a). Jag känner att vi verkligen har utvecklats super mycket både jag och Penny under vintern. Penny har blivit mycket säkrare på hindrerna. Jag har lärt mig att se hundens linjer, hur Penny beter sig i olika situationer på planen och hur jag ska föra henne på bästa sätt. Vi har verkligen kommit en liten bit på vägen. Efter att vi alla sprungit banan ett par gånger från båda håll, fika vi lite innan vi packa in alla hinder i kärror och drog hela lasset tillbaka till klubben igen. Ska bli så grymt skönt att få börja springa på gräs! Nästa helg väntas inomhustävling i Värnamo med Mirja och Vicky. Efter den tävlingen är min inomhussäsong officiellt över! kommer taggataggatagga hela veckan lång!
(Mobilbilder från ridhuset) Banan kommer upp i veckan som vanligt. Hoppas ni fått en fartfylld vecka, Puss!

SKRIVET: 2012-03-17, kl 12:50:24 | PUBLICERAT I: Allmänt

Badar Penny

Har badat Penny. Nu springer hon runt och stryker sig på varje matta vi har i huset. Kanske är dags att blåsa henne, så hon blir lite torr, hihi.
Att bada är det bästa hon vet..eller?  haha

SKRIVET: 2012-03-14, kl 21:48:30 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ett gäng vårbilder på bebis!

Världens underbaraste!

SKRIVET: 2012-03-14, kl 21:27:12 | PUBLICERAT I: Träning

Hemmaträning

Här kommer som utlovat ett kort klipp på hur min träning kan se ut här hemma. Ni får överse med kvaliten. Det är inspelat med webkameran, haha. Sparar för fullt till en riktig videokamera. Så det här är det bästa jag kan åstakomma för tillfället.

Har vart ute o fotat idag på en promenad med i det härliga vädret. Så tänkte slänga upp dem i ett inlägg ovan också. Ha det fint, puss!

SKRIVET: 2012-03-13, kl 16:22:04 | PUBLICERAT I: Övningar

Övningarna från träningen 11/3

Tänkte dela med mig av söndagens övningar i vanlig ordning. Har ju redan berättat om vad som gick bra och vad vi hade lite mer problem med, men löste (a). Så har inte så mycket mer om det att skriva. Ni kanske försår mina knackliga förklaringar från förra inlägget mer nu när ni kan ha banorna framför er också och verkligen se vart jag hade det lite klurit. Det var två lärorika övningar i vilket fall eller i alla fall för mig och Penny, som verkligen kommit in i ett riktigt bra driv nu. Hoppas innerligt på att det håller i sig!
Troligtvis/för hoppningsvis hörs vi imorn igen. Nu ska jag och Penny mysa. Puss!

SKRIVET: 2012-03-11, kl 20:34:23 | PUBLICERAT I: Träning

Nu - en trött penny, men en glad Tola

Hiho, snart vill man inte vara inne o träna längre! När vårvädret är på gång vill man bara komma ut, ut, ut! Träningen idag gick sjukt bra! Nästan synd att den inte blev inspelad så att jag kunde visa er. Vi sprang på bra båda två. Vi hade sånt flyt och samspel genom övningarna! Känns som om jag har börjat hitta sätten som passar just oss. Penny drog på slalomet idag också. Något hon aldrig gjort förut. Känns så sjukt skönt att det går framåt. Ena övningen (ska lägga ut dem i veckan) hade vi lite problem med en tunnelingång som låg bredvid balansuppgången och efter det ett bakombyte som jag skulle göra (då penny skulle springa före mig in i en rak kort tunnel. Vid ingången ville penny bara springa bakom mig, upp på balansen eller så svängde hon precis innan inången och upp på balansen (om jag svänger strax innan penny hunnit in i tunneln). Men vi fick till det och i slutet blev vi så samspelta så jag inte behövde fundera på att hon skulle hoppa upp på balansen ist för att ta tunneln. Vid nästa problem måste ju Penny springa på framåt för att jag ska kunna göra ett bakombyte. Men när hon kom ut ur tunneln vände hon upp mot mig och var väldigt osäker på om hon bara skulle fortsätta framåt. Detta löste jag på så sätt att jag kasta en leksak upp mot den korta tunneln så fort hon fick ut nosen ur tunneln innan och helt plötsligt existerade inte det problemet längre. Hon är så jäkla grym, rent ut sagt! Sitter här o är så himla glad och är svintaggad på tävling näst, nästa helg. Nu är vi i form! På onsdag har jag studiedag. Funderar på att ta tid till att filma lite hemmaträning. Beror på hur mycket skolarbete jag har. Vi får hoppas på det bästa!
Hunden som förgyller min vardag. Pennys insatts på träningen idag kommer få min vecka att gå så mycket lättare!

SKRIVET: 2012-03-08, kl 22:02:51 | PUBLICERAT I: Allmänt

Här kommer lite trevliga frågor om oss(a)

13 Frågor om mig och min hund

1. Vilken hundsport tycker du mest om? Jag tycker som ni kanske märkt i bloggen mest om agility! Tycker att det är en så grymt härlig sport där man rör på sig och har ett så härligt samspel med sin hund. På agilityplanen är det ingen som kan nå dig. Det är bara du och din hund tillsammans springandes i en värld utan nedstämdhet och nertryckningar. Din hund tar dig för den du är och här har ni någonting där ni båda är lika viktiga. Utan hund ingen agility. Utan förare ingen agility. Det är så jag ser på agility, hihi. Freestyle är även en hundsport som jag tycker verkar sjukt rolig, dels för att jag gillar att dansa. Det är någonting jag verkligen vill testa på!
2.Vilken är den bästa och sämsta egenskapen hos din hund? Penny har många bra egenskaper. Den största är väl att hon har en så jäkla härlig personlighet. Hon är en glad, sprallig och lycklig hund som charmar var människa, hihih. Hon är väldigt lekfull och lätt lärd. Hennes sämsta egenskap är väl att hon lätt kan tappa koncentrationen. Hon är även ganska osäker av sig som relaterar till nosning när vi tränar vilket både hon och jag tränar på. Hon är också väldigt busig (det är mest charmigt) och smart.
3. Vad skulle hund nr 2 vara för hund? Det skulle vara en Shetland sheepdog, en hund jag alltid velat ha. Rasen är såfin och sprallig (de jag träffat). Har redan planerat att jag ska ha en sheltie och en amerikansk cocker spaniel i framtiden, hihi.
4. Vad för hund kan du inte tänka dig att ha? Jag är en hundmänniska som föredrar small/medium hundar. Stora hundar är ursöta och helsköna de med, men det är inget som jag nog kommer ha själv.
5. Vad är det roligaste din hund har gjort? Ja, hon gör lite småroliga saker hela tiden. Hon är väldigt duktig på att överraska. Jag kan inte peka ut någon händelse som är roligast. Men hon kan göra en hel del roliga bus och det roligaste med det är att hon vet så väl att hon inte får göra det hon gör. Hon är väldigt duktig på att slänga in ett sött ylande i passande situationer, haha. Grymt sött och skapar alltid glada miner!
6. Hur ser din framtid ut för din hund? Förhoppningsvis ljus. Mycket träning och många tävlingar. Jag hoppas att vi snart kan börja klättra upp för framgången. Vi får även se hur det blir när jag möjligtvis flyttar hemifrån om ett par år kanske. Penny är ju både min och mammas lilla älskling (a).
7. Varför skaffade du dig en hund? Efter att jag blivit av med min hundrädsla som liten, fastna jag helt för hundar och ville bara ha en. Jag vändes till en hundmänniska och har nu fastnat där för gott. Vi skulle först inte ha hund för att vi inte hade tid. Sen helt plötsligt vände det och vi pratade kring köksbordet. "Men om, om, om, om, om vi skaffar en hund så kan vi ju lösa det här så här". Vi kolla runt lite på nätet och där hitta vi världens underbaraste hund någonsin! och det är nog någonting som ingen i familjen ångrar.
8. Det här älskar och hatar min hund? Penny älskar att springa fritt, busa och leka. Hon är en godisman och pipleksaker är någonting som alltid går hem. Hon gillar inte att bada (i sjöar är det inga problem), gå ut i regn, ta på sig täcket (även om det inte är några problem när det väl är på sen), när telefonen ringer när hon är ensam hemma och hon avskyr glassbilen.
9. De här tricken kan min hund. Ja, Penny kan sitta, ligga, stanna, kom/hit, sitta vackert, rulla runt, vacker tass/give me five, spela död, hoppa genom armar, hjoppa över ben, gå slalom mellan benen, hämta, leta, gå som en åtta runt benen, ta rätt tass på rätt fot (vet inte vad jag ska kalla det, har inget komando till det) och puss. Tror det var det. Shit hon kan ju mer än vad jag tänkt på.
10. Det här ångrar jag att jag har lärt min hund. Jag ångrar ingenting som jag lärt min hund. Har övervägt att lära henne "skall", men hoppar det eftersom hon är en väldigt tyst hund som inte gör mycket väsen ifrån sig. Skulle vara jobbigt om hon skulle börja skälla en massa.
11. Det här är min hund välldigt bra på? Hon är underbart bra på att muntra upp och sprida glädje efter sig! Hon är klart bäst!
12. Vilka kurser har du gått med din hund? Jag har gått valpkurs, unghund, agility nybörjar, två fortsättningskurser i agility (tror jag) och ska nu till våren gå en tävlingskurs i agility.
13. Jag älskar min hund för att.. hon är precis som hon är. Jag älskar hennes personlighet, hennes charm, hennes sämsta egenskaper, hennes fanskaper, jag älskar hennes sprudlande glädje när man kommer hem eller följer med henne ut för att leka. Penny förgyller min vardag och det är ingen tvekan om att hunden är människans bästa vän!

SKRIVET: 2012-03-04, kl 22:05:07 | PUBLICERAT I: Träning

Träning 4/3

Agility träning idag. Penny var sjukt duktig. Hanna var gullig och filmade ett lopp på vardera övning som jag fick efteråt sen. Tänkte ladda upp dem här åt er, men det var fel filtyp som mina pogram inte kände igen. Så det blir tyvärr inget sånt idag.. Men banerna har ni nedan. De var helt okej. Roliga som alltid. Alla banor blir roliga. Man utövar ju sitt störrsta intresse och utvecklas i alla. Penny sprang på riktigt duktigt! Ska träna mycket på raksträckor och "fram"kommando så fort jag får tillgång till lite fler hinder (kommer upp till klubben), så att jag kan få henne lite säkrare och dra framför mig.
En riktig springbana. De svarta siffrorna är hur banan är tänkt att tas. De röda siffrorna motsvarar hur jag tog banan. Jag ville inte ta gungan i samband med banan, då penny fortfarande är osäker på den. Fick dock hjälp av gina att träna den bredvid. Det gick jätte bra. Hon gör sina framsteg. Det är det som är så kul. Vi båda utvecklas hela tiden på våra egna fronter. Penny tränar på sin säkerhet och jag tränar stenhårt på min handling, inställning, nervositet (på tävlingar) och att bli av med min klumpighet, hihi. Jag har ju då lite mer att träna på än penny, haha (a).
Andra övningen var en evighetsslalomövning (haha långt ord). Tog inte hela övningen i ett, utan träna en ingång, en sida och en sväng i taget. Gick riktigt bra. Penny är hyfsat säker på slalom. Hon kan hoppa över en pinne nån gång, men det händer mer och mer sällan. Hon är däremot lite mer osäker på ingångarna. Men hur kul skulle det va om man inte skulle ha nått att förbättra? Kul vare i alla fall och nu är jag redo för en ny skolvecka. Ha det toppen, puss!

SKRIVET: 2012-03-02, kl 18:26:16 | PUBLICERAT I: Allmänt

Penny påväg och fira älsklingskompisen

Snart bär det iväg till syster gör att fira Jonathan (hennes sambo) lite. Självklart ville Penny följa med och blev extra fin efter att jag hittat ett litet sött band i garderoben. hihi.